Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Insyn, leriga golv och för trångt när vi duschar – fixa våra omklädningsrum

En av duscharna använder nästan ingen eftersom man kan se in i den från korridoren, skriver de tre eleverna.Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Vi tror att vi talar för de flesta eleverna här på Rutsborgskolan men även andra elever runt om i Lomma kommun, när vi påstår att våra omklädningsrum verkligen behöver en rejäl renovering.
I de trånga omklädningsrummen blir det alltid totalt kaos på grund av platsbrist och ett fruktansvärt dåligt schema. Samtidigt som en klass ska byta om och gå in på lektion ska en annan klass duscha och byta om för att gå ut.
Det betyder att vi klämmer in 40 elever på de trånga 35 kvadratmetrarna. Dessutom finns det inte tillräckligt med bänkar att lägga kläder och väskor på, detta resulterar ofta med att man hittar sina saker nere på golvet för att någon puttat ner dem. En stor del av bänkarna vill många heller inte använda eftersom när dörren mot korridoren öppnas kan alla som går förbi se rakt in.
Duschrummet är också extremt trångt och består bara av fyra duschar varav en som knappt används eftersom även den är synlig från korridoren. En annan dusch sprutar också ut vatten på handdukshyllan så att handdukarna blir helt blöta.
I och med det trånga duschrummet behöver man torka sig utanför rummet och det resulterar till att halva golvet fylls med massor av vatten. Eftersom det inte finns en skohylla slänger alla sina skor huller om buller både utanför och inne i omklädningsrummet. Det resulterar till att det blir lerigt och skitigt i omklädningsrummet.
I taket finns det även flera trasiga rör med isolering som hänger ner, hela intrycket av omklädningsrummet är väldigt sunkigt och gammalt.
Om vi skulle få nya omklädningsrum önskar vi att vi får större rum med dörrar som inte öppnas mot omklädningsrummen så att ingen kan se in. Då skulle vi kunna använda alla bänkar utan att oroa sig över att någon ska se in. Vi önskar också någon form av skåp där man kan hänga och låsa sina saker så att ingen tar ens saker när man är på lektion. En skohylla under bänkarna skulle också vara bra. I duschrummet även där skaffa ett större rum med fler duschar med bås så att fler kan duscha samtidigt och mer ifred. Vi vill gärna också ha en total uppfräschning av väggar tak och golv så att det ser trevligt ut.
Vi hoppas verkligen på en förändring eftersom det just nu är väldigt motbjudande att både vistas och byta om här.
Axel Abels Ryberg, Klemens Renehed och Lias Järlfors
Gå till toppen