Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Katolikerna har återvänt från exilen i Domkyrkan

Frivilliga församlingsmedlemmar har städat ut byggdamm och putsat fönster. Sista flyttlådan med psalmböcker har forslats hem efter exilen i Domkyrkan. Under söndagen återinvigs S:t Thomas församlings om- och tillbyggda kyrkolokal med högtidliga ceremonier och festligt mingel.

Förstärkt ljus från himlen riktas rakt ner mot altaret genom ett rör. Snickare har fått skapa många speciallösningar. Söderberg & Ask Arkitektkontor AB i Skillinge har varit engagerat i omvandlingen av kyrkorummet under drygt ett par år.Bild: Ingemar D Kristiansen
Det senaste året har inneburit stora förändringar i fastigheten vid Lilla Algatan och Stora Thomegatan. Den murade biktstolen har rivits och byggts upp igen. Altaret har flyttat från långsidan till kortsidan i öster. Orgeln har sluppit ut ur skyddande plast, stämts upp igen och smälter väl in mot en av de bakre väggarna. Efterklangen är längre än man trott, men den exakta ljudbilden får man först när rummet fylls med människor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen