Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polanski ställer in skolbesök efter protester

Roman Polanski. Arkivbild.Bild: Francois Mori/AP/TT
Regissören Roman Polanski ställer med kort varsel in ett planerat besök på en filmskola i polska Lodz, efter att elever vid skolan startat en protestlista med anledning av de övergreppsanklagelser som riktats mot den kontroversielle regissören genom åren.
Ett hundratal personer uppges ha skrivit på listan, enligt AFP.
Tidigare i november anklagade den franska modellen och skådespelerskan Valentine Monnier Polanski för att ha förgripit sig på henne på 1970-talet. Uppgifterna har dementerats av Polanski, som också har hotat med att stämma Monnier.
”J'accuse”-aktuella Polanski har tidigare tillbakavisat övergreppsanklagelser som riktats mot honom och kallat dessa för ”absurda historier” från kvinnor han menar att han aldrig träffat.
2018 sparkades han ut ur Oscarsakademien på grund av en våldtäkt som han begick mot en 13-årig flicka i USA 1977. Regissören greps, häktades och erkände våldtäkten, men flydde landet före domen. Han har hållit sig undan amerikanska myndigheter sedan dess.
Gå till toppen