Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rektorer larmar: Svårt att upprätthålla lagen när skolledare sparas bort

Utbränd personal, svårigheter att leva upp till skollagen och stora risker att barn med särskilda behov hamnar i kläm. Vellinges rektorer larmar att beslutet att spara bort flera skolledare kommer att få allvarliga konsekvenser.

Vellinges rektorer har tagit fram en risk- och konsekvensanalys över hur besparingarna slår mot deras skolor. Från vänster: Lena Edén från Södervångskolan, Louise Öst på Stora Hammars skola, Sara Thenfors Linderoth från Tångvallaskolan, Carin Davidsson från Herrestorpskolan och Sofie Hardenstedt från Ljungenskolan.Bild: Patrik Renmark
För några veckor sedan fick Vellinges rektorer beskedet att kommunens besparingspaket kommer att leda till att tjänster försvinner på skolorna. Totalt handlar det om åtta tjänster, bland annat fyra biträdande rektorer och en administrativ chef. Besparingen motsvarar ungefär sex miljoner.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen