Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tredje raka förlusten: ”Räcker inte riktigt till”

Malmö Redhawks spräckte nollan för första gången på tre matcher mot Skellefteå, men fick ändå vända hemåt som förlorare, 3–4.
– Vi jobbar och sliter, men det räcker inte riktigt till, sa lagkaptenen Fredrik Händemark.

Skellefteås Adam Pettersson i närkamp med Malmös Tobias Ekberg.Bild: OLA WESTERBERG
En svängig första period såg ut att sluta mållös när hemmalaget tog ledningen med mindre än en minut kvar till pausvilan.
Jonathan Pudas sköt inte hårt, men hittade rätt bakom en skymd Lars Volden.
Drygt fem minuter in i mittperioden kom kvitteringen. Johan Olofsson gjorde sitt andra mål för säsongen när han höll sig framme och rakade in en målvaktsretur efter Adam Ollas Mattssons skott från blålinjen.
– De glömde bort mig lite där och pucken trillar ner rätt på bladet. Jag får tom kasse och det är bara att lägga in den, sa Johan Olofsson i C-mores sändning.
Men det höll bara i drygt två minuter. Med en man mer på isen, sedan Frederik Storm blivit utvisad, fick Jesper Frödén fritt läge framför mål och skickade in 2–1.
Med nitton skott på mål i andra perioden så hade Malmö Redhawks definitivt fått upp farten offensivt inför avgörandet. I stället stack Skellefteå ifrån till ledning 4–1 drygt halvvägs in i tredje perioden.
– Vi sliter och jobbar hårt, det ska hela laget ha en eloge för, men i den här ligan där det är så tajt och jämnt, så måste man ha den där lilla extra skickligheten att kunna avgöra matcher och göra mål framåt, vi har det lite trögt där, sa Fredrik Händemark.
Redhawks gjorde i alla fall ett ärligt försök och plockade ut målvakten, men upphämtningen kom för sent. Max Görtz pangade in 2–4 med knappt fyra minuter kvar att spela. Emil Sylvegård satte 3–4 med sju sekunder kvar på klockan.
Sedan väntade alla på icing och nedsläpp i offensiv zon, men domarna blåste inte och tiden rann iväg.
– Jag vet inte hur de bedömer och dömer, men jag orkar inte kommentera, det var mycket så under matchen, sa en besviken Händemark.
Gå till toppen