Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Tänk om det hade gällt städning i skolorna

Bild: PONTUS LUNDAHL / TT
Nu har väl ändå Lunds kommun tagit ett för stort steg, när det gäller vård och omsorg av vårdtagare inom kommunal hemtjänst!
Hade Inga-Kerstin Eriksson och andra ledare i kommunstyrelsen godkänt att få städat hemma var tredje vecka?
Vidare skulle jag vilja ha ett rakt svar på följande fråga: Hade någon av er politiker kunnat äta de så kallade matlådorna sju dagar i veckan, 365 dagar om året? Det är det många vårdtagare som får göra.
En annan fråga: Vem är det som har bestämt tiderna för matlagning? Jag skulle vilja se den person som på femton minuter kan tillreda en näringsriktig middag. Ja, att värma matlådorna i mikron, sedan ställa fram den och snabbt komma därifrån går kanske. Men knappast att sitta ner en stund och hålla vårdtagaren sällskap.
Och har maten inget näringsvärde är det inte konstigt om vårdtagare magrar eller till och med svälter.
Hade liknande neddragningar, med städning bara var tredje vecka, drabbat skolor hade det tagit hus i helsike!
Jag anser att det är hög tid för anhöriga och vårdtagare att göra sina röster hörda och protestera mot kommunens sätt att ”vårda” de gamla och orkeslösa. Vi borde göra uppror och inte finna oss i alla de dumheter som kommunen beslutar om.
Hjalmar Kindblom Lund
Gå till toppen