Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Expert: Finska högern utnyttjar turbulensen

Finlands statsminister Antti Rinne kan tvingas avgå efter en arbetskonflikt på postverket – vilket är svårt att förstå, enligt statsvetarprofessor Göran Djupsund.
– Det finns partipolitiska och strategiska motiv bakom, säger han.

På bilden syns liberalkonservativa Samlingspartiets ledare Petteri Orpo. Partiet har utnyttjat turbulensen till att positionera sig som det tunga oppositionspartiet i konkurrensen med högerpopulistiska Sannfinländarna, enligt statsvetaren Göran Djupsund. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Göran Djupsund, professor emeritus i statsvetenskap vid Åbo Akademi, säger att läget för Antti Rinne är allvarligt. Många politiska journalister hade räknat ut socialdemokraten Rinne inför Centerns beslut på måndagskvällen om att passa tillbaka bollen om hans framtid till Socialdemokraternas ledning, säger Djupsund.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen