Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fler satsar på svensktillverkad halloumi

Ännu en svensk producent slår sig in på den lukrativa halloumimarknaden. Norrmejerier och Ica siktar på att den svensktillverkade osten ska finnas i butiker under nästa höst.

På bilden tillverkas eldost vid Soldattorpets mejeri i Hyby. Nu presenterar ännu ett svenskt mejeri alternativ till den cypriotiska halloumin. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Svenskarna har tagit den cypriotiska halloumin till sitt hjärta på senare år, och fler livsmedelsproducenter vill föga förvånande vara med och dela på pengarna. Den salta och proteinrika osten med tuggmotstånd lyfts ofta fram som ett grillvänligt alternativ till kött och passar därför lakto-ovo-vegetarianer, men den har också kritiserats av bland andra Världsnaturfonden WWF för hög antibiotikaanvändning i samband med djuruppfödningen på Cypern.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen