Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lång kamp för att passa in – men nu ser han styrkan bakom diagnosen

Greta Thunberg har fått stort stöd när hon beskrivit sin asperger som en superkraft. Så kan Roland Dreckmann också se på det – i dag. Det tog 51 år för honom att landa rätt.
– En neuropsykiatrisk funktionsnedsättning kan vara en verklig styrka i arbetslivet. Men många har svårt att hitta vad deras grej är och hitta rätt arbetsmiljö, säger han.

Som ordförande i autism- och aspergerföreningen i Helsingborg har Roland Dreckmann mött många som, liksom han själv, kämpat med sin diagnos. "Jag märker att många i föreningen har gått en väldigt tuff väg".Bild: Sven-Erik Svensson
När hon efter två veckors seglats nådde New York i augusti lade Greta Thunberg ut ett inlägg på Instagram: ”Jag har aspergers och det innebär att jag ibland är lite annorlunda jämfört med normen. Och – under rätt omständigheter – kan det vara en superkraft att vara annorlunda.”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen