Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsarbrev om trygghet och regeringskritik.

Detta är ett läsarbrev. Åsikterna är skribentens egna.
Poliser – visa er.
En av statens främsta uppgifter är att säkerställa medborgarnas trygghet. Det har den misslyckats med.Jag känner mig inte längre trygg i min egen stad, Helsingborg. Jag förstår att polisen har bristande resurser och att allt handlar om prioritering. Jag undrar dock var på prioriteringslistan medborgarnas trygghet kommer?
Patrullerande poliser på stan är en framgångsfaktor. I Helsingborg skulle det nog räcka med fyra. Två som patrullerar i de södra delarna och två i centrum och norr. Varje dag, kväll och natt.
Det är inte bara bilbränder, skjutningar och bomber. Varje dag anmäls till polisen flera butiksstölder och personrån – ofta på öppen gata under dygnets ljusa timmar.
Med patrullerande och synliga poliser skulle tryggheten öka och personrånen minska. För att frigöra poliser som patrullerar borde det tillsättas administratörer som utför vissa av polisernas administrativa arbetsuppgifter.
Maria Pettersson
Skydda inte förövare.
Ännu en gång är de svenska lagarna mer till skydd för gärningsmän än för offer. Varför skydda personer som anses ha bidragit till rekrytering av IS-soldater? Dessa soldater har kanske bidragit till hundratals människors död, kanske ännu flera. Då kan vi inte visa ut dessa anstiftare, för att de riskerar att torteras och kanske rent av dödas i andra länder.
I stället släpps de lösa i vårt land. Våra poliser med sina bristfälliga resurser har inte en chans att punktmarkera dessa herrar. De har säkert ett bra kontaktnät och kan nu komma att bli verkligt farliga för landets befolkning. Enda trösten skulle vara, att det är ytterligare ett stolpskott av svenska Säpo och att personerna verkligen är oskyldiga.
Lasse Larsson
Låt inte S klamra sig kvar.
Statsministern var intervjuad i Agenda häromveckan. Tre gånger frågade reporten Stefan Löfven vad som kunde ha gjorts för att förhindra den uppkomna situationen: Sverige är i Europatopp av dödsskjutningar av unga människor.
Löfven uttalade ingen ånger eller ursäkt. Bara mantrat ”vi såg det inte komma men det har pågått en lång tid, nu ska vi sätta till resurser och ge polisen vårt fulla stöd”.
Många av våra politiker saknar mod att erkänna och ta ansvar för att ha drivit en felaktig politik.
Vi som är uppväxta eller bott i Malmö med omnejd har sett resultatet växa fram under lång tid. Socialdemokraterna har varit i ledande ställning i många år i Malmö och måste hållas ansvariga oavsett hur mycket man skyller på Stockholm.
Vid senaste valet fanns det en majoritet för att fälla S och få in nytt blod i Malmös kommunala byråkrati.
Att Liberalerna då väljer att bryta sin borgerliga valsamverkan och stödja S var ett svek mot partiets väljare. Det är inte bara S som tappar väljare till SD.
Låt oss slippa fler oinitierade och ointressanta tv-intervjuer från nuvarande statsminister.
Bengt Nordh
Byt ut regeringen.
I företagsvärlden är styrelse och vd högsta ansvariga för verksamheten. Om verksamheten inte fungerar sparkas först vd och sedan byts styrelseordföranden ut. I vissa fall hela styrelsen.
När det kommer till regeringen är Stefan Löfven (S) den högsta ansvarige. Morgan Johansson (S) är chef för justitiedepartementet under vilket polisen och rättsväsendet sorterar.
Kriminaliteten i Sverige är extrem jämfört med andra länder. Stefan Löfven och hans regering har misslyckats totalt och bör avgå med omedelbar verkan. En tillfällig regering bestående av deltagare från alla partier måste etableras.
Lagstiftningen måste förändras och skärpas snabbt. Om denna tillfälliga regering får kontroll över kriminaliteten och läget i landet blir normalt, utlyses nyval.
Sverige är värt ett bättre öde än att gå under på grund av våld på alla områden.
Birgitta Hernestam
Gå till toppen