Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norge: Mette-Marit mötte Epstein flera gånger

Norges kronprinsessa Mette-Marit är i blåsväder efter möten med övergreppsanklagade Jeffrey Epstein. ArkivbildBild: Audun Braastad/NTB Scanpix/TT
Det blåser kring Norges kronprinsessa Mette-Marit sedan tidningen Dagens Näringsliv avslöjat att hon träffat den övergreppsanklagade amerikanske miljardären Jeffrey Epstein – även efter att han dömts år 2008.
Enligt tidningen träffade kronprinsessan Epstein flera gånger i USA och en gång i Oslo.
”Jag skulle aldrig ha haft något med Epstein att göra om jag vetat om vilken allvarlig brottslighet han dömts för”, säger kronprinsessan Mette-Marit i ett uttalande på måndagen.
Epstein greps i New York i juli misstänkt för en rad sexbrott. Han tog sitt liv i häktet i augusti. År 2008 dömdes han till 18 månaders fängelse efter att ha erkänt sexköp gällande en person under 18 år
Den senaste tiden har Epsteinfallet kommit högt på den mediala dagordningen efter att Storbritanniens prins Andrew intervjuats av BBC om sin relation med Jeffery Epstein. Efter intervjun har prinsen hoppat av sina offentliga uppdrag.
Gå till toppen