Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Questlove gör dokumentär om ”Black Woodstock”

Amerikanske musikern Ahmir "Questlove" Thompson gör en dokumentärfilm om Harlem Cultural Festival, även känd som "Black Woodstock". Arkivbild.Bild: Matt Licari/AP/TT
The Roots-trummisen Questlove gör regidebut med ”Black Woodstock” – en dokumentärfilm om musikfestivalen Harlem Cultural Festival som ägde rum i New York 1969, skriver The Wrap.
Festivalen blev känd som ”Black Woodstock” (”Svarta Woodstock”). Trots att den lockade 300 000 besökare och gästades av artister som Stevie Wonder, Nina Simone, Sly and the Family Stone och BB King, hamnade den i skymundan av Woodstockfestivalen som arrangerades samma sommar.
Dokumentären kommer att innehålla aldrig tidigare visade filmklipp och Questlove, vars riktiga namn är Ahmir Thompson, säger i ett uttalande att han är förväntansfull över att få lyfta fram festivalens ”passion, historia och musik till en publik världen över”.
Gå till toppen