Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Zlatanstatyn vandaliserad – igen

Malmö stad plockade för ett par dagar sedan bort skyddsstaketen runt Zlatanstatyn på Stadionområdet och specialbevakningen har upphört. På måndagskvällen blev statyn återigen vandaliserad.

Bild: Patrick Persson
Det var i förra veckan som Zlatan Ibrahimovic släppte nyheten att han köpt 25 procent av aktierna i Hammarby och skulle hjälpa Stockholmsklubben att bli bäst i Skandinavien – vilket rörde upp starka känslor i Malmö.
Den nyinvigda statyn blev prydd med en toalettsits, en soppåse över huvudet och senare under kvällen brändes den med bengaler och det skrevs rasistiska tillmälen på marken framför den. Detta ledde till att statyn hägnades in bakom höga staket, men dessa plockades bort efter MFF:s match mot Dynamo Kiev i torsdags och bevakningen återgick till den ordinarie vaktstyrkan på Stadionområdet.
– Jag vet inte exakt antal vakter som bevakar området. Vi bedömer att det räcker med ordinarie bevakning. Vi har en bevakning som är god, men man kan inte skydda sig från alla händelser, sa Malin Tykesson, kommunikationschef på fritidsförvaltningen, till Kvällsposten tidigare under måndagen.
Men under måndagskvällen klottrades statyn ner med röd färg och texten ”Judas”.
”Judas” klottrades även under förra veckan på en port till en fastighet som Zlatan äger i Stockholm.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen