Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Apple utser Malmöstudios spel till årets bästa

När teknikjätten Apple igår kväll utsåg vinnarna i "2019 App Store Best Apps and Games" var en av segrarna en liten spelstudio vid S:t Gertrud i Malmö. Simogos ”Sayonara Wild Hearts” utsågs till det allra bästa spelet i nya Apple Arcade.

Simon Flesser och Magnus Gardebäck på Simogo.Bild: Hussein El-alawi
I september kunde Dygnet Runt berätta om hur den lilla spelstudion Simogo i Malmö återigen dragit åt sig igen världens blickar. Efter succéer med ”Year Walk” och ”Device 6” fick Simon Flesser och Magnus Gardebäck premiär för sitt nya spel ”Sayonara Wild Hearts” i samband med att Apple lanserade sin nya spelprenumerationstjänst Apple Arcade. Redan då valde Apple att presenterade Simogos spel som själva finalen på Apple Arcade-presentationen.
Så det kanske inte kommer som en chock för spelvärlden när Apple själva nu utser ”Sayonara Wild Hearts” till det bästa spelet av det över hundratalet spel som finns i Apple Arcade.
”Det finns ett spel som står ut bland alla dessa enastående spel. ’Sayonara Wild Hearts’ är ett hoppfullt, underbart och unikt spel”, skriver Apple i sin motivering.
Gå till toppen