Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åtal efter mordförsök mot kvinna och två barn

Polisavspärrningar vid huset i Eksjö, där tre personer hittades svårt skadade i mitten av augusti.Bild: Mikael Fritzon/TT
En kvinna och två barn fick livshotande skador när de attackerades i en bostad i Eksjö i somras. Nu åtalas en man, misstänkt för bland annat mordförsök.
Det var ett barn som larmade om händelsen, som inträffade i mitten av augusti. När polisen kom fram hittades kvinnan och de två barnen svårt skadade. Senare samma dag greps den nu åtalade mannen.
Han misstänks utöver för mordförsöken även för våldtäkt, stöld, misshandel och olovlig identitetsanvändning, meddelar Åklagarmyndigheten.
Mannen erkänner att han varit vid bostaden, men nekar till brott.
”Den misstänkte har medgett att han varit på platsen, men att det varit andra okända gärningsmän som skadat målsägandena. Vi har under förundersökningen inte funnit något stöd för den versionen”, säger kammaråklagare Kristoffer Clausen i ett pressmeddelande.
Rättegången inleds i Eksjö tingsrätt på fredag.
Gå till toppen