Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kraftig brand i lägenhet på Friisgatan

En kraftig brand utbröt på tisdagseftermiddagen i en lägenhet på Friisgatan i Malmö efter att ett brinnande ljus ramlat ner i en soffa. En förskola i närheten utrymdes men ingen person ska ha blivit skadad i samband med branden. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Bild: Patrick Persson
Larmet kom in klockan 15.48.
– Det är många som ringer in om säger att det ryker från en balkong, slår lågor ut genom fönster och att det väller ut rök från lägenheten. Räddningstjänsten är på plats och jobbar i detta nu, säger Sofie Schmidt, teamledare på SOS-Alarm.
Branden startade i en lägenhet på översta våningen och spred sig till ytterligare en lägenhet. Räddningstjänsten undsatte en man och en katt från lägenheten enligt polisen.
– Ett brinnande ljus ska ha hamnat i mannens soffa och sedan ska branden ha spridit sig. Bostaden har fått brandskador och rökskador. Flera lägenheten intill blev rökfyllda och det fanns en stor spridningsrisk, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral.
På en förskola intill evakuerades barn och personal till en lokal i närheten.
Bild: Lars Brundin
Förutom styrkor från Malmö larmades även räddningstjänst från Svedala till platsen för att hjälpa till.
Flera gator spärrades av under räddningsarbetet, bland annat Barkgatan och Norra Parkgatan.
Sydsvenskans reporter på plats beskrev att på tre fönster var glaset borta och ur två av dem vällde det fortfarande ut rök.
Räddningstjänsten meddelade vid klockan 16.55 att branden var under kontroll, men att det finns räddningsarbete kvar att utföra. När räddningstjänsten är klara på platsen kommer den att spärras av för kriminalteknisk undersökning. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad.
Bild: Läsarbild
Gå till toppen