Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lasse Åberg gör musikal om Trazan och Banarne – kommer till Malmö och Helsingborg

Lasse Åberg och Klasse Möllberg som Trazan Apansson och Banarne under en inspelning av SVT:s barnprogram "Trazan & Banarne" i november 1980. Arkivbild.Bild: Bertil Ericson / TT /
Nästa år fyller Lasse Åberg 80 år, det firar han med att sätta upp familjemusikalen ”Trazan & Banarne – Banankontakt”, skriver Dagens Nyheter. Den 13 november sätts den upp på Helsingborg Arena och den 14 och 15 november på Malmö Live.
Det kultförklarade barnprogrammet ”Trazan & Banarne”, med Lasse Åberg och Klasse Möllberg i rollerna, gjorde entré i tv-rutan 1976 och sändes till 1982. I musikalen som får premiär i oktober nästa år har berättelsen anpassats till nutid – med klimathotet i fokus.
– Musikalen blir lite proggig på det sättet, säger Lasse Åberg till DN.
Men det blir ingen återkomst för honom eller Klasse Möllberg i rollerna som Trazan Apansson och Banarne. Huvudrollerna ska i stället göras av ”unga och duktiga musikalskådespelare”.
Humorn i musikalen ska passa hela familjen och musiken hämtas från Electric Banana Bands låtkatalog.
– Jag har skrivit en handling utifrån de gamla låtarna, som ”Zwampen”, ”Min piraya Maja” och ”Banankontakt”, och sen har jag och Janne Schaffer skrivit och skräddarsytt några nya låtar till de nya rollfigurerna. Så det kommer att bli en hitkavalkad, blandat med nytt material, säger Lasse Åberg till tidningen.
Gå till toppen