Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Miljögrupper ger rika länder klimatansvar

Rika länder måste ta ett större ansvar för klimatarbetet och även hjälpa fattigare länder. Det är huvudbudskapet när miljöorganisationer från utvecklingsländer samlas vid COP25. – Kina är ett särskilt problem, anser biståndsminister Peter Eriksson (MP).

Sri Lanka drabbas hårt av översvämningar, som förväntas bli kraftigare på grund av klimatförändringarna. Arkivbild.Bild: Eranga Jayawardena / TT
Konsekvenserna av dagens klimatförändringar slår hårdast mot jordens fattiga länder. De saknar dessutom resurser att hantera konsekvenserna av torka, översvämningar och extrema väderhändelser. Trots det fortsätter industriländerna att lägga mer pengar på fossila bränslen och på att bygga nya kolkraftverk än på att hjälpa fattiga länder att förebygga konsekvenserna av klimatförändringarna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen