Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Skolorna borde inte servera lättmjölken

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Vi ska inte dricka lättmjölk bara för att det har mindre fetthalt.
Skolan har tänkt att det är bra med lättmjölk så man inte blir överviktig och för att det kostar mindre men det är bättre med standardmjölk eller mellanmjölk eftersom det är många som inte gillar maten och vägrar att äta så att de inte får tillräckligt med energi och då ger den extra fetthalten den energi barnen behöver och då kan de arbeta bättre. Dessutom smakar mellan- och standardmjölk bättre och det är inte dyrare.
Det finns mycket vitaminer och mineraler i mjölk, det finns också protein.
Jag tycker att vi borde byta ut lättmjölken mot fetare mjölk. Dessutom finns det en studio från Boston i USA som har bevisat att fet mjölk minskar risken mot diabetes och övervikt.
Dessutom kan du också köpa ekologisk mjölk för att hjälpa Sveriges bönder och då kan de göra mer ekologiskt och mera resurser för landet och vi får mer skatt så vi kan köpa dyrare mjölk till skolorna och så att barnen kan växa och bli stora.
Jag brukar själv inte dricka mjölken eftersom jag inte gillar lättmjölk och den ger mig inte så mycket energi så jag tar vatten istället.
Det är många barn i skolan som är underviktiga och därför är det extra fettet bra för dem. Jag tycker att skolorna borde ändra till fet mjölk även ifall det kostar mera.
Alexander Obradovic
Gå till toppen