Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uefa-topp anklagar Boris Johnson för rasism

Boris Johnson beskylls för att underblåsa rasismen inom fotbollen. Arkivbilden.Bild: Frank Augstein/AP/TT
Europeiska fotbollsförbundet Uefas ordförande Aleksander Ceferin anklagar den brittiske premiärministern Boris Johnson för att elda på rasismen.
Johnson fördömde de rasistiska hejaklacksramsorna vid Englands EM-kvalmatch i Sofia i oktober och uppmanade Uefa till hårdare tag. Men han har tidigare fällt kontroversiella kommentarer, bland annat har han kallat muslimska kvinnor med burka för ”brevlådor”.
Aleksander Ceferin ifrågasätter hur ärligt menat premiärministerns fördömande är.
– När en politiker som kallar kvinnor med burka för brevlådor offentligt fördömer Uefa, vad svarar man på det? säger Ceferin i en intervju med brittiska Mirror.
Uefa har fått hård kritik för att inte göra tillräckligt, men Ceferin insisterar på att förbundet arbetar hårt för att bekämpa problemen med rasism inom fotbollen.
– Vi försöker och vi bryr oss. Vi är inte bara några snubbar i Nyon (där Uefas huvudkontor ligger) som sitter och äter tjusig mat och kör Ferraris.
Gå till toppen