Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”AC” gör comeback när Malmö FF möter mästarlag

Hoppet finns för MFF att Anders Christiansen kan medverka mot FC Köpenhamn – på torsdagen gör han comeback på lägret i spanska Marbella.
– Det blir inte mer än 45 minuter. Vi vill att han ska träna på fredag också, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Uwe Rösler kommer att ge Anders Christiansen 45 minuter i torsdagens träningsmatch i Spanien.Bild: PETTER ARVIDSON
I ett soligt Marbella på onsdagen förberedde sig MFF för match mot – Lincoln Red Imps. Vilket nog innebär ett litet stycke ny MFF-historia, för det är första gången man möter ett lag från Gibraltar.
– Ja, det blev match mot Gibraltars mästarlag i stället. Vad jag vet spelar de 4–4-2 och det är bra inför FCK-matchen, säger Uwe Rösler.
Meningen var att man skulle möta Marbella från spanska tredjenivån. Nu blir det alltså Lincoln i stället, som faktiskt har en del hyfsade insatser från Europaspel i bagaget. Men laget från den brittiska klippan åkte ur Champion Leagues förkval i år
– Alla spelare ska få 45 minuter minst, två spelare får nog lite längre, säger Uwe Rösler. Lincoln är nog ett lag av liknande kvalitet som det vi mötte i fjor. Det är där vi vill ligga, spela ett lag halva matchen vardera för att kunna träna ordentligt på fredagen också.
Anders Christiansen är alltså tillbaka efter sin vadskada, som hindrat honom i två omgångar under hösten. Uwe Rösler är försiktig med att lägga för stora förväntningar på hans återkomst.
– Det är första veckan han tränar fotboll med laget. Han har inte ens tio träningar de två senaste månaderna. Det är stort att ha honom tillbaka och hans kvaliteter och truppen är glad för det, men vi måste vara tålmodiga. Vi får se vad vi kan göra av det. Jag vill ha honom i träning på fredag också och sedan vilar vi lördag söndag.
Ser det hoppfullt ut med Christiansen är det långt mer tveksamt med Oscar Lewicki, som kör rehabträning med fysteamet i Marbella.
– Det är svårt, men inte omöjligt, att han är med i Köpenhamn, säger Uwe Rösler.
Ett tungt avbräck eftersom Fouad Bachirou är avstängd mot FCK.
Ytterligare ett litet orosmoln finns.
– "JIB" (Jo Inge Berget) fick en känning efter Kiev och kör med Ben Rosen. Han kommer i alla fall inte starta mot Lincoln, säger Uwe Rösler.
MFF-tränaren vill se intensitet i träningsmatchen.
– Jag vill försöka hålla intensiteten från Kievmatchen. Vi spelade med mycket bra kvalitet och tro i andra halvlek. Vi har bara den här matchen och får därför försöka simulera matchspel på träningarna också.
Det har gått bra i Marbella, eftersom nästan hela truppen är tillgänglig. Det har blivit mycket spel på stor plan enligt Uwe Rösler.
– Det var lite svalare väder när vi kom ner, men har blivit varmare. Vi hade en bra träning på måndagskvällen och två tuffa pass på tisdagen. Onsdagen var lättare, det handlade bara om matchförberedelse. Spelarna är nöjda. Jag tycker trycket och intensiteten blir mycket bättre här nere när vi kan spela än inför Kievmatchen.
Det var ju inte bara skador, utan ett landslagsuppehåll som stökade till veckorna före Kievmatchen.
Och kapten Rosenberg är redo?
– Absolut. Han kommer att spela 45 minuter.
FC Köpenhamn förbereder sig med ligamatch borta mot Nordsjælland på söndag.
Gå till toppen