Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Axnér besviken på domarna: ”Tråkigt behöva dra det kortet”

Med halva andra halvlek spelad såg Lugi ut att ha kopplat greppet om streckmötet med Skövde. Lucas Pellas hade kontrat in två mål till bortaledning 24–21, men när slutsignalen gick hade Skövde vänt till 30–28.
– Vi hade verkligen momentum och vår målvakt fick träff. Sen blir vi lite ängsliga, lite trötta och har kanske inte kräm i armen, sa Lugitränaren Tomas Axnér.

Tomas Axnér var missnöjd med domarinsatsen efter förlusten i Skövde.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Det blev en minst sagt svängig match för swinging Lugi. Laget såg helt överkört ut redan efter fem minuter, då hemmalaget ledde med 5–1.
Men så kom det unga tunga skyttet igång. Både Theo Übelacker och Karl Wallinius stänkte in mål på rad och Lugi vände och ryckte två gånger i första halvlek till fyramålsledningar. I paus hade man 13–11.
– De hittade egentligen inte motmedel mot våra unga killars skytte på hela matchen, tyckte Tomas Axnér med viss rätt.
Skövde vände med hjälp av en utvisning på Theo Übelacker, men från 21–21 ryckte Lugi till en tremålsledning och såg ut att ha kontroll på matchen sedan målvakten Anton Hagvall gjort några viktiga räddningar.
Men då satte Skövde sitt otroligt snabba anfallsspel gång på gång, Lugi hann inte med i tempot och på anfall som varade max 15 sekunder gjorde Skövde mål gång på gång, mestadels från linjen och kanterna.
– Jag måste säga att jag är besviken på domarna. De blåser för tidigt bort tre-fyra mål för oss och så får vi bara frikast. Vi åker på tre utvisningar i avgörande lägen. Det känns tråkigt att dra det kortet och jag gör det väldigt sällan, sa Tomas Axnér.
Som onekligen hade fog för sin kritik, Det kändes som domarparet inte klarade Skövdes virvlande tempo och att det blev rätt så hetsigt på läktarna också.
Samtidigt gick Lugis anfallsspel helt i stå. Laget gjorde alltså bara fyra mål sista kvarten, förlorade den med 9–4 och de sista minuterna var Skövde det bästa laget, även om Lugi var uppe vid 27–27 med fem minuter kvar tack vare ännu ett tungt skott från Karl Wallinius, som var lagets bäste målskytt med åtta fullträffar.
– Vi tappar lite fokus och det har med erfarenhet att göra. Men som jag sa till killarna efteråt – jag skiter i var vi ligger i tabellen nu. Vi är i en process. Det här laget ska flyga om arton månader eller kanske tolv. Vi ska lära oss av saker nu.
Gå till toppen