Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Det ska dofta puder och fjädrar"

Robin Werner drömde redan under uppväxten i Höllviken om att en dag arbeta med smink och kläder. Nu är han etablerad makeupartist och dragshowartist.

"Vi jobbar mycket kvällar och helger och på vår lediga tid vill vi ha det tyst och lugnt", säger Robin Werner som flyttade till Västra Ingelstad med maken Jonny för ett år sedan.Bild: Elin Wrethov
Den gamla lanthandeln i Västra Ingelstad har förvandlats till ett färgstarkt 50-talsdoftande, cabaretinspirerat hem åt Robin Werner, maken Jonny och de två chihuahuaorna Mello och Tintin.
På ovanvåningen har Robin Werner sin makeup-ateljé och gruppen Cabaret Moulin har lounge, studio och förråd för peruker, skor och kläder. Glittriga klänningar hänger i rader.
– Det var lite av ett krav för att jag skulle flytta från stan – walk in closet, en för mina egna kläder och en för dragshowkläderna, säger Robin Werner.
För ungefär ett år sedan flyttade han och Jonny från Malmö till huset på landet.
– Dels var det för hundarnas skull och dels för att vi ville komma bort från hysterin. Vi jobbar mycket kvällar och helger och på vår lediga tid vill vi ha det tyst och lugnt.
Robin själv är uppvuxen i Höllviken och har varit intresserad av smink, styling och kläder sedan barnsben. Han läste teater på Sundsgymnasiet och började uppträda som dragqueen på hobbynivå, redan då.
– Höllviken är litet, men jag hade en trygg uppväxt. Jag hade förstående vänner och familj. Jag är själv social och har alltid haft lätt att få vänner. Men jag hade absolut ett kall till stan. Jag var en av de första som flyttade hemifrån.
Robin Werner utbildade sig till makeupartist och fick ett drömjobb på Make Up Store redan innan utbildningen var avslutad. Ungefär i samma veva var han med och drog i gång dragshowgruppen Babes. Trion förvandlades så småningom till Cabaret Moulin.
Gruppen har uppträtt för utsålda hus på bland annat Moriskan och Casino Cosmopol. De avslutade nyligen en show på Törringelund.
– Min vision är att skapa en visuell story, med kostym, peruk, scenljus. Man ska hänföras och inte bara tänka att det är män i kvinnokläder. Det ska dofta puder och fjädrar över hela öppningsscenen. Men 50 procent måste också vara humor. Jag tycker själv att det roligaste på scen är humorbiten.
För Robin Werner har Christer Lindarw varit den stora förebilden ända sedan hans mamma tog med honom till en After Dark-show i Malmö när han var i tioårsåldern.
– Hon fattade väl att jag skulle tycka det var roligt. Efteråt var jag helt knockad.
För tre år sedan gick en dröm i uppfyllelse när han blev värvad till After Darks show This is it. Christer var nere och tittade på en föreställning med Cabaret Moulin och föll för den unge skåningen. Sammanlagt blev det 200 föreställningar.
– Det var en supererfarenhet att vara med i en sådan stor och proffsig produktion, med nummer av toppkoreografer. Det var också lyxigt att få allt serverat. Jag hade en loge med mitt namn på och alla kläderna hängde förberedda.
Sminka sig fick artisterna dock göra själva.
– En dragshowartist måste kunna sminka sig själv.
Robin arbetar i dag som PR– och utbildningsansvarig inom makeup på Scandinavian Cosmetics. Han har också en del frilansjobb som makeupartist. I vår kommer han göra makeupen på de tre programledarna under Melodifestivalturnén.
Nu planerar Cabaret Moulin för en show 2020. Robin säger att han själv hittat en balans mellan vardagsjobb, showande och fritid med mycket fixande i nya huset. Ett stort intresse är inredning och antikviteter.
– Jag har inga planer på att skaffa barn och familj. Jag vill ägna mig åt det kreativa.
Kommer vi att kunna se dig uppträda i Vellinge?
– Jag hade tyckt det vore jättekul att göra en dragshow på Näset. Men jag har inte hittat någon bra scen. Men Cabaret Moulin har gästspelat på Toppengallerians tjejkväll. Det var jättekul. Jag såg så många som jag kände i publiken, mammas väninnor, min gamla dagmamma.
Fakta

Robin Werner

Ålder: 32 år

Familj: Maken Jonny, som han träffade redan när han var 17 år, och chihuahuaorna Mello och Tintin.

Bor: Västra Ingelstad

Gör: Dragshowartist och makeup artist.

Favoritplagg: Privat är det en bikerjacka från Hongkong, i plommonfärgat fuskskinn.

Har på nattygsbordet: En antik lampa och min mobilladdare

Gå till toppen