Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fem anhållna efter tillslag mot mc-gäng

Polisinsatsen leds från Göteborg men innefattar även Bergslagen. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Fem personer med kopplingar till kriminella mc-gäng har anhållits efter polistillslag på flera platser i Göteborgsområdet och Bergslagen. De misstänks för bedrägerier och penningtvätt.
– Vi har gjort husrannsakan hos fem personer, och vi har hittat telefoner, datorer och dokument. Ärendet leds nu av en Göteborgsåklagare och det kommer att hanteras och slutföras här, säger Magnus Lindgren, chef för bedrägerisektionen vid polisens region Väst.
Polisen gjorde tillslagen tidigt på onsdagsmorgonen under ledning av bedrägerisektionen i samarbete med kolleger i region Bergslagen. Insatsen var en del av Operation rimfrost, vars mål är att minska skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer.
– Den här miljön där vi har rört oss i dag är sedan tidigare relaterad till denna typ av brott. Därför är vår insats en del av Operation rimfrost, säger Magnus Lindgren.
Gå till toppen