Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dorothy Catherine Fontana har avlidit

”Star Trek”-manusförfattaren Dorothy Catherine Fontana har dött, 80 år gammal. Hon formade bland annat karaktären Spock.
Fontana var den första kvinnliga manusförfattaren för ”Star Trek”-universumet, och gick under namnet D C Fontana, för att producenterna under 60-talet inte skulle känna till att hon var kvinna, skriver Page Six.
”Hon var en pionjär. Hennes arbete kommer att fortsätta influera kommande generationer”, skriver William Shatner, som spelat Captain Kirk, på Twitter.
Hennes arbete med ”Star Trek” inleddes när hon började arbeta som sekreterare för ”Star Trek”-skaparen Gene Roddenberry under 60-talet. Hon har bland annat bidragit med klassiska avsnitt som ”Journey to Babel”, från ”Star Trek”-originalserien och ”Encounter at Farpoint” från ”Star Trek: The next generation.
Gå till toppen