Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rapport: Ryska elitspioner hade fransk bas

Agenter ur en särskild elitenhet i den ryska militära underrättelsetjänsten GRU som varit verksamma i Europa uppges ha haft en bas i de franska Alperna. Bland agenterna finns de två som anklagas för att ha försökt giftmörda den ryska ex-agenten Sergej Skripal i Storbritannien i fjol.

De män som kallas Ruslan Bosjirov och Alexander Petrov förnekar i en intervju med det statskontrollerade ryska propagandaorganet RT inblandning i mordförsöket mot den ryska ex-agenten Sergej Skripal. Arkivbild.Bild: RT/AP/TT
I en rapport gjord av franska, brittiska, schweiziska och amerikanska underrättelseorgan listas 15 ryska medlemmar i GRU:s elitenhet 29155, skriver den franska tidningen Le Monde. Agenterna har jobbat i olika delar av Europa 2014–2018 men alla har varit i regionen Haute-Savoie i sydöstra Frankrike, nära gränsen till Italien och Schweiz.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen