Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Transferknallen – Rosengård värvar ännu en svensk VM-spelare

FC Rosengård har börjat rusta inför 2020. Det gör man genom att värva VM-spelaren Mimmi Larsson från Linköping.
– Hon är en spelartyp som vi inte haft riktigt. Svår att möta, aggressiv, hänsynslös, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

Linköpings Mimmi Larsson jublar efter 2-1 under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Linköping och Djurgården den 26 september 2019.Bild: MAXIM THORE
På tisdagen stod det klart att Mimmi Larsson inte skulle förlänga kontraktet med Linköping. Nu är det klart att hon skrivit ett tvåårskontrakt med FC Rosengård.
– Hon fick spela på en position som inte är riktigt hennes i Linköping och kom inte riktigt till sin rätt. Hon spelade på en kant, men jag menar att hon är en mer central anfallare, säger Therese Sjögran.
Mimmi Larsson är fostrad i Värmland. Först i Torsby och sedan klassiska Mallbacken. Hon fick sitt genombrott i Eskilstuna och gick till Linköping förra året.
– Jag är glad över att få tillhöra ett lag med så höga ambitioner, skickliga spelare, proffsig organisation och miljö. Det känns också utmanade att få spela Champions League igen och försöka hjälpa laget till ytterligare ett SM-guld, säger Mimmi Larsson till Rosengårds hemsida.
Mimmi Larsson är 25 år och har gjort sex mål i landslaget på 22 matcher.
– Hon tappade sin landslagsplats efter VM och jag tror hon kan få ett lyft hos oss, säger Therese Sjögran.
I höstas fördröjde hon FC Rosengårds guldfirande genom att fixa oavgjort för Linköping i Malmö.
– Hon var riktigt bra mot oss hemma. Hon är svår att möta, snabb och ställer till det för många försvar med sin spelstil. Som mot oss. Hon bara går in i en duell och gör ett nickmål, säger Therese Sjögran.
Om hon vill spela centralt – det är inte så att hon krockar med Anna Anvegård?
– Nej, de är väldigt olika. Tror snarare Anna kommer att ha hjälp av hennes sätt att spela, säger Therese Sjögran.
Det är också klart att ytterligare en spelare lämnar FC Rosengård. Det gäller den danska försvararen Mie Leth Jans, som bara var här ett år och fick en tuff start på säsongen med en svår skada.
– Vi och Mie är överens om att hon behöver få mer speltid och att hon har större möjlighet att få det om hon söker sig till en annan klubb, säger Therese Sjögran.
Gå till toppen