Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Amanda Kernell tävlar på Sundancefestivalen

Amanda Kernell. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Amanda Kernells nya film ”Charter” har blivit uttagen att tävla vid den amerikanska filmfestivalen Sundance i januari. Filmen deltar i sektionen World dramatic competition.
”Charter”, som får Sverigepremiär i slutet av mars, handlar om en vårdnadstvist. Hustrun (Ane Dahl Torp) tar de två barnen med sig och flyr till Teneriffa. Maken (Sverrir Gudnason) försöker övertala henne att komma hem, men polisanmäler henne sedan.
”Jag är otroligt glad över att min film får sin världspremiär på en festival som är så betydelsefull som Sundance”, säger Kernell i en kommentar.
Hon gjorde för tre år sedan regidebut med den även internationellt mycket uppmärksammade ”Sameblod”.
Levan Akins ”And then we danced”, som också är Sveriges Oscarsbidrag, har blivit uttagen i sektionen Spotlight, som en av sex filmer som handplockats för att belysa det gångna årets bästa filmer.
Den amerikanska versionen av Ruben Östlunds ”Turist”, ”Downhill” med Will Ferell, Julia Louis-Dreyfuss och Kristofer Hivju i rollerna, får även den premiär på festivalen.
Gå till toppen