Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lyxjackorna på väg att få ny ägare

Kronprinsessan Mette-Marit gillar Moncler. Arkivbild.Bild: Vegard Wivestad/NTB/TT
Italienska modebolaget Moncler, känt framförallt för sina lyxiga vinterjackor, stiger över tio procent på Milanobörsen. Detta efter uppgifter om att franska lyxkonglomeratet Kering är intresserat att köpa upp Moncler.
Kering , ägare till bland annat lyxmärken som Gucci, Yves Saint Laurent och Alexander McQueen, ska enligt nyhetsbyrån Bloomberg vara intresserat av bolaget som värderas till motsvarande 100 miljarder svenska kronor.
Moncler, bildat 1952 har under senare fått en tydlig renässans efter ett uppköp 2003 och jackorna, med en prislapp på omkring 10 000 kronor, har vuxit i popularitet tack vare att de bland annat synts på en rad filmstjärnor.
Skulle försäljningen bli av är det den andra stora affären på kort tid inom modeindustrin. Nyligen meddelades att LVMH köper juvelfirman Tiffany för motsvarande 150 miljarder kronor.
Gå till toppen