Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spitfireplan landar efter varv runt jorden

Den gjorde tjänst redan under andra världskriget och nu firade den 76 år gamla kärran med en roll och några överflygningar innan den landade på hemmaflygfältet Goodwood i södra England. Stridsflygplanet av den ikoniska typen Spitfire hade då gjort en 37 500 kilometer lång och unik flygning jorden runt.

Piloterna Steve Brooks och Matt Jones innan det renoverade silvriga Spitfireflygplanet lyfte från Goodwood i södra England den 5 augusti för att börja sin flygning västerut jorden runt.Bild: Steve Parsons/PA/AP/TT
Den sista etappen, som varade i 57 minuter och gick från Lelystad i Nederländerna på torsdagen, flögs av piloten Matt Jones. När han först nådde Dovers vita klippor vid den engelska kusten gjorde Jones en loop, medan han eskorterades av två uppvisningsflygplan från det brittiska flygvapnet med vit rök i stråk efter sig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen