Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stabilt läge för skottskadad i Katrineholm

Polisen söker en eller flera gärningspersoner efter en skottlossning i Katrineholm. Arkivbild.Bild: Nils Petter Nilsson/TT
Den man som hittades skottskadad i Katrineholm på onsdagen opererades sent på kvällen.
– Från sjukvården har hans tillstånd beskrivits som allvarligt men stabilt, det är inte livshotande i nuläget, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen, till Katrineholms-Kuriren.
Polisen vill inte gå ut med några ytterligare uppgifter om mannen, inte heller till vilket sjukhus han förts.
– För målsägandes säkerhet går vi inte ut med det. Det är ju trots allt någon som skjutit på honom och vi har ännu inga misstänkta i ärendet, säger Lindqvist till tidningen.
Larmet om flera skarpa smällar kom vid 21-tiden från ett område i norra Katrineholm, och ett stort antal polispatruller skickades dit. På platsen hittades den skottskadade mannen, som är i 20-årsåldern, utomhus. Händelsen rubriceras som mordförsök och avspärrningar upprättades i området.
Arbetet pågick fortsatt under tidiga natten och polisen söker vittnen som kan ha sett personer eller fordon vid eller i närheten av platsen.
Gå till toppen