Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Ett år har gått sedan Håkan Jeppsson avled

I dag är det ett år sedan MFF-ordföranden Håkan Jeppsson hastigt avled och lämnade sina nära och kära, MFF-familjen och medarbetarna på Inwido i sorg, saknad och chock.
Jag nåddes själv av budet på Kastrup, där vi var på väg till London för en fotbollsresa med Sydsvenskanläsare.
Håkan Jeppsson, ordförande i Malmö FF som avled i dag för ett år sedan.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Fastnade för den här bilden av honom, där han inledde årsmötet 2017. Det kändes som att han trivdes i den här rollen, i medlemmarnas sällskap, raljerande och humoristisk. Annars sökte han sällan rampljuset.
När man nås av att något stort och sorgligt har hänt, är det svårt att ta det till sig omedelbart. Det var så svårt att ta in att Håkan Jeppsson som alltid var så fylld av liv och kraft plötsligt var borta.
Mitt i spurten av ännu ett otroligt intensivt MFF-år, där en mäktig avslutning väntar på Parken i Köpenhamn efter urladdningen och euforin på stadion när Markus Rosenberg avgjorde mot Dynamo Kiev, känns det bra att stanna upp och reflektera i stillhet några minuter för sig själv över det som hände för ett år sedan.
Jag tänker också på den otroligt fina respekt Besiktas visade när man vid matchen i Istanbul den 13:e december inte bara höll en tyst minut för MFF:s avlidne ordförande utan också lade upp en bild på storbildsskärmen och uttryckte sin medkänsla med Malmö FF och Jeppssons familj.
Den gången tillägnade förstås MFF-spelarna 1–0-segern till Håkan Jeppsson.
Jag tror att han i sin himmel skulle uppskatta en liknande hälsning mycket den 12 december i år.
***
Tidigare styrelseledamoten i MFF Göte Bernhardsson har avlidit i en ålder av 77 år. Han var suppleant i styrelsen 1984-1988 och sedan ordinarie ledamot fram till 1992.
***
Det tycks bli stora förändringar i styret av MFF Support nästa år. På sitt Twitter berättar vice ordföranden Kaveh Hosseinpur att han lämnar liksom ordföranden Thelma Ernst. Hon har varit ordförande sedan 2017.
***
Tror inte att vi redovisat de exakta datumen för Malmö FF:s cupmatcher 2020. Hur som helst, här är de:
23/2 14.30 MFF-Syrianska, Malmö ip
1/3 14.30 Karlskrona-MFF, Västra Mark
8/3 14.30 MFF-Eskilstuna, Malmö ip
Gå till toppen