Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ex-sambo får fängelse för upprepad misshandel

En 38-årig Kävlingebo misshandlade sin tidigare sambo och en före detta pojkvän till henne. Nu har han dömts till ett och ett halvt års fängelse.

Bild: Arkiv: Emma Krantz
Mannen och kvinnan blev ett par för några år sedan. Men förhållandet blev sämre och slutade så småningom med separation.
Redan innan dess var 38-åringen våldsam mot kvinnan och har vid olika tillfällen slagit och knuffat henne. Sedan de separerat misshandlade han henne i hemmet vid ytterligare ett tillfälle.
För att kontrollera sin förra sambo monterade han en dold GPS-sändare på hennes bil och loggade in och läste meddelanden och vad hon skrivit i sociala medier.
Vid ett sådant tillfälle såg 38-åringen att kvinnan skrivit till en tidigare pojkvän. Han åkte då hem till denne, gick till angrepp och slog honom både med en sten och med händerna.
Mannen har nekat till brotten. Men tingsrätten dömer den tidigare ostraffade 38-åringen för misshandel, grov kvinnofridskränkning, olaga tvång, ofredande och hemfridsbrott till fängelse i ett år och sex månader.
Mannen ska också betala skadestånd på sammanlagt 57 200 kronor till de två brottsoffren.
Gå till toppen