Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Johaug om svenskorna: ”Är stolpe ut”

De svenska längddamerna hade en tung premiärhelg i skidspåren. Nu får de stöttning från en av sina största rivaler. – Jag vet att de kommer komma tillbaka starkare, säger Norges Therese Johaug till Aftonbladet.

Therese Johaug på en presskonferens inför helgens tävlingar i Lillehammer.Bild: Geir Olsen/NTB/TT
Det är ett decimerat svenskt lag som reser till världscuptävlingarna i skidor i Lillehammer. Varken Frida Karlsson, Stina Nilsson, Ebba Andersson eller Maja Dahlqvist kommer till start i Norge i helgen, och Charlotte Kalla kämpar med formen.
Norska stjärnan Therese Johaug lider med svenskorna, som också hade svårt att nå framskjutna placeringar i förra helgens världscuppremiär i Finland.
– Det är aldrig kul att inte få till det. Men jag vet att de kommer komma tillbaka starkare. Det är så i toppidrotten ibland, att det är stolpe ut för flera. Men motgång gör en starkare och det vet jag om någon, säger hon enligt Aftonbladet.
Johaug hade gärna sett fler svenskor på startlinjen i helgen.
– Det roligaste är att vinna tävlingar när alla de bästa står på start, säger 31-åringen.
Frida Karlsson är förkyld, Ebba Andersson skadad medan Stina Nilsson och Maja Dahlqvist väljer att stå över.
På herrsidan saknas Calle Halfvarsson, Oskar Svensson och Teodor Peterson.
Helgens tävlingar avgörs med skiathlon (lördag) och stafett (söndag).
Gå till toppen