Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lödde blir utan julgran efter skadegörelse

Vandalisering gör att julgranen som tidigare år stått vid Lödde centrum inte sätts upp i år. I Kävlinge är kommunens stora gran av samma anledning utbytt mot ett ljusträd.

Ett ljusträd ersätter sedan i fjol Kävlinges julgran.Bild: Kävlinge kommun
I år blir det ingen stor gran vid Lödde centrum inför julen.
– Vi brukar ge en gran till dem, men i år tackade Lödde centrum nej. De ville inte ha den på grund av att det varit alldeles för mycket vandalisering, säger Camilla Persson, kommunens landskapsingenjör.
Inte heller i Kävlinge tätort sätter kommunen upp sin stora julgran vid Högalidsvägen. Sedan i fjol är den ersatt av ett ljusträd. Även där är anledningen vandalisering.
– Vi får se längre fram om vi sätter upp en ny gran på en annan plats eller om vi låter det vara som det är nu. Det är fint ändå med julbelysning på annat vis, även om granen är tradition, säger Camilla Persson.
Även i Löddeköpinge finns ett ljusträd, dock inte vid Lödde center utan vid Köpingevägen mot Center syd.
Kommunens övriga byar, som Lilla Harrie, Hofterup och Dösjebro, har pyntats med julgranar precis som vanligt.
– De små byarna har ingen annan julbelysning, så det är klart att de ska ha sina granar kvar.
En fuktig december har dock inneburit problem för julbelysningen runt om i kommunen.
– När det regnar mycket och blir fuktigt stängs relän av automatiskt. Problemet har varit att allting släckts, så vi har fått åka ut och fixa och torka rent för att kunna sätta i gång belysningen igen.
Gå till toppen