Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mångfalden usel i toppen på storbolagen

Amanda Lundeteg, vd för stiftelsen Allbright. Arkivbild.Bild: Allis Nettréus/SvD-TT
18 procent av styrelseledamöterna i storbolagen på Stockholmsbörsen bor utanför Sverige. Det kan jämföras med de drygt 6 procent av styrelsemedlemmarna som är folkbokförda här men har utländsk bakgrund.
Sannolikheten är med andra ord större att en amerikan eller en britt väljs in i en storbolagsstyrelse än att en svensk med utländsk bakgrund hamnar där. Det konstaterar Timur Uman, biträdande professor på Internationella handelshögskolan i Jönköping, intervjuad i Dagens industri.
Av de sammanlagt 531 styrelseledamöterna som är folkbokförda i Sverige är två födda utanför Europa, enligt underlaget som Statistiska centralbyrån tagit fram åt tidningen.
– Siffrorna visar tydligt att det finns en likriktning i styrelserna. Det handlar om homosocialitet. Män som liknar varandra och föredrar varandras umgänge. Det är de vita manliga kotterierna som får avgöra, säger Amanda Lundeteg, vd för stiftelsen Allbright, till Di.
Gå till toppen