Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stängt kontor centrum för bråk om rohingyas

ARSPH:s kontor ligger i flyktinglägret Kutupalong i Cox´s Bazar. Över 700|000 flyktingar tros bo i lägret. Arkivbild.Bild: AP/TT
Myndigheter i Bangladesh har uppmanat ARSPH, en organisation som arbetar för folkgruppen rohingyas rättigheter, att hålla sitt kontor stängt, enligt en talesperson för organisationen.
Regeringen i Bangladesh förnekar uppgifterna. Istället för att ha stängt ned kontoret har man uppmanat ARSPH att hålla sina möten i andra lokaler, lyder budskapet.
Spänningarna mellan lokalbefolkningen i Bangladesh och rohingyer som flytt från förföljelser i Myanmar har ökat den senaste tiden. I augusti ledde ARSPH en stor manifestation på dagen två år efter att militären i Myanmar inledde sina övergrepp mot folkgruppen.
Demonstrationen har lett till en oro bland lokalbefolkningen i närheten av det största flyktinglägret för rohingyer. För att möta oron har myndigheterna i Bangladesh bland annat satt upp taggtrådsstängsel runt flera samhällen.
Gå till toppen