Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawkskaptenen: ”Saknades kvalitet överallt”

Det blev en ny tung förlust för Redhawks. Fredrik Händemark var missnöjd med den uddlösa offensiven .
– En riktigt slätstruken match. Det saknades kvalitet överallt, tyckte han efter att matchen slutat 0–0 och Redhawks förlorat efter straffar.

Linköpings Adam Helewka och Malmö Redhawks Fredrik Händemark i en duell under matchen.Bild: NICLAS JÖNSSON
Det positiva summerades i att Redhawks inte släppte in något mål och att man fick stopp på ett läckande försvar.
– Det var viktigt för oss, men det kvävde offensiven för mycket, tyckte Malmöforwarden som i vanlig ordning svarade för en stor arbetsinsats men sällan hamnade i farliga offensiva situationerna under lördagen. Matchen slutade 0–0 med förlust efter straffar.
Redhawks drog hem laget mer och chansade inte i några halvlägen utan spelade med stora säkerhetsmarginaler. Linköping bjöds på få gratischanser och fick ta sina avslut från dåliga lägen.
– Tätar vi defensiven måste vi kunna behålla offensiven. Vi måste kunna ha båda delar och vara mer anpassningsbara. Värna om pucken och ha kvar de bra sakerna som vi haft när vi gjort mål, menade Fredrik Händemark som nu får ett miljöombyte när han reser med Tre Kronor till Moskva för decemberturneringen Channel One Cup.
– För laget kommer det som ett välbehövligt uppehåll. Det blir viktigt att samla ihop sig, få lite ledigt och sedan träna samman det som vi behöver förbättra. Och sedan se till att göra tre riktigt bra matcher fram till jul. För mig blir det också lite miljöombyte. Det är alltid kul att spela med landslaget och i Ryssland brukar det vara mycket publik och roliga matcher, sa Redhawks lagkapten.
Fakta

Topp-3

3 Max Görtz. Kraftfull och den i Redhawks som var vassast i en blek offensiv.

2 Fredrik Händemark. En ledare med ett gediget arbete över hela isen.

1 Tobias Ekberg. Svarade för ett ettrigt försvarsarbete där han ständigt var obekväm för Linköpingsspelarna.

Gå till toppen