Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sol, regn och blåst – men ingen snö i sikte

Efter en mörk novembermånad med få soltimmar har december redan bjudit på flera soliga dagar. Solen fortsätter att titta fram under veckan, men det gör även en del regnskurar och kraftiga vindar också.

– Nu under natten mot söndagen så är det regn som väntas. Några skurar dröjer sig kvar till måndagen som blir lite varierande med kanske någon solglimt och någon regnskur, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.
Och så fortsätter det under resten av veckan.
– Det kommer att variera en del. Tisdagen ser ut att få mest uppehåll och en del sol, men på onsdagen väntas ett nytt nederbördsområde. Även under torsdagen och fredagen varierar det med sol och skurar.
Det blir också en hel del blåst, och ute till havs har SMHI utfärdat en kuling-varning.
– Det är mycket blåsigt ute i farvattnen och det är kulingvarning utfärdade både i Öresund, södra Östersjön och Kattegatt, säger Sofia Söderberg.
För årstiden är det lite mildare än vanligt, och temperaturen väntas ligga på 6 till 7 plusgrader.
Det finns ingen snö i sikte?
– Det skulle kunna vara lite inslag av snö i de passerande nederbördsområdena. Men det är överlag plusgrader, så nej, det finns inget omfattande kallt läge med snöfall i Skåne under de närmsta tio dygnen.
Gå till toppen