Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Finlands populäraste tv-sändning tappar

Varannan person i Finland bänkade sig framför tv:n i helgen, för att se sändningen ”Fest på slottet”, vanligtvis årets mest tittade program i landet.
Varje år lockar Yles sändningar från presidentens självständighetsmottagning flermiljonpublik, och fredagens sändning var inget undantag. I genomsnitt såg 2,28 miljoner finländare den finska eller svenska sändningen, och som mest bänkade sig 2,7 miljoner av landets 5,5 miljoner invånare under sändningen, enligt Svenska Yle.
Det är som jämförelse fler än de 2 miljoner som i genomsnitt såg VM-finalen i ishockey tidigare i år, när Finland tog guld.
Festligheterna från presidentens slott bjöd bland annat på att president Sauli Niinistö och hans fru Jenni Haukio skakade hand med 1 700 gäster, och sedan fick tittarna följa själva festligheterna med dans och mingel.
Dock verkar intresset ha minskat något för tillställningen, enligt Yle. Förra året sågs festen av i genomsnitt fler än 2,4 miljoner tittare.
Gå till toppen