Annons

Annons

Här lagas årets hemligaste middag

Nobelveckan

Nobelmiddagens meny är en väl bevarad hemlighet – fram till dess att de 1 350 gästerna sätter sig bords. – Det enda jag kan säga är att vi lyfter fram svenska producenter och hyllar dem, säger årets Nobelkock Sebastian Gibrand.

Full fart i Nobelköket i Stockholms stadshus inför Nobelfestligheterna på tisdag. Nobelkocken Sebastian Gibrand ser till att alla 47 kockarna är sysselsatta.

Bild: Jonas Ekströmer/TT

Annons

Det råder febril men kontrollerad aktivitet i köket i Stockholms stadshus, ett förvånansvärt litet kök med tanke på gästantalet. 47 kockar är inblandade i förberedelserna av menyn – vilket i det här skedet innebär hackande av grönsaker i högt tempo – och trots den strikta hierarkin i köket är det tydligt att det finns en laganda.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy