Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lugnt efter jättedemonstration i Hongkong

Polis vaktar en busshållsplats i Hongkong under måndagsmorgonen.
Söndagens stora demonstrationer i Hongkong, som uppmärksammade att protesterna nu pågått i sex månader, förlöpte till största delen utan större tumult.
Sent på kvällen kastade några demonstranter bensinbomber mot ett domstolshus och sprayade graffiti på några myndighetsbyggnader, men i övrigt rapporterades inga sammandrabbningar mellan polis och demonstranter.
Organisationen Civil Human Rights Front uppger att omkring 800 000 personer deltog i demonstrationen, medan polisen påstår att antalet var betydligt lägre, 180 000.
Protestledare hade uppmanat hongkongborna att under måndagen åter bege sig ut på gatorna för nya protester, men varken myndigheter eller lokala medier rapporterar om några betydande störningar i morgontrafiken. Enligt South China Morning Post stoppades trafiken vid en tunnelbanestation tillfälligt efter att en soptunna kastats ner på spåren.
Gå till toppen