Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Det här har hänt idag.

Skåne

Två män gripna för mord som begicks 2008

En man dömdes för mordet på en 70-åring 2008 och har avtjänat sitt straff. Men nu, efter elva år, har polisens kalla fall-grupp gripit ytterligare två män.
Läs också Kalla fall-poliser grep män för redan löst mord på pensionär – kan bli ny rättegång
Malmö

Vaktpärmen ska låsas in

Migrationsverket backar efter avslöjandet om den så kallade Vaktpärmen. Informationen om asylsökande ska låsas in och rutinerna ska skärpas.
Läs också Migrationsverket ändrar rutinerna för vaktpärmen
Lund

Renhållningsverket kritiseras för arbetsmiljön

En revisionsrapport pekar på stora brister i kommunens arbetsmiljöarbete. Tystnadskultur, mobbning och hot om omplacering är några av de fel som uppmärksammas.
Läs också Renhållningsverket sopar problem under mattan – hård kritik i granskning
Sverige

Reformer på Arbetsförmedlingen skjuts upp

Partierna som ingår i Januariavtalet är överens om att skjuta på förändringarna på Arbetsförmedlingen. Om detta avvärjer hotet om misstroende mot arbetsmarknadsministern är ännu oklart.
Läs också Skjuter på reformering av Arbetsförmedlingen
Världen

Fem döda och flera saknade efter vulkanutbrott

Nya zeeländska myndigheter sa under eftermiddagen att man inte räknar med att hitta fler överlevande på ön där ett vulkanutbrott under morgonen dödade minst fem människor. Flera människor saknas fortfarande.
Läs också Räddningstjänst når inte vulkanö – för farligt
Gå till toppen