Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svenskmöte väntar i CHL-semin

Ingen JVM-biljett – men väl en plats i CHL:s semifinal. Supertalangen Noel Gunler sköt Luleå vidare i turneringen – där Frölunda nu väntar. – Jag försöker bara göra så gott jag kan, säger Gunler till SVT efter sina två mål i 5–2-segern mot Lausanne.

Noel Gunler visade klassen mot Lausanne. Arkivbild.Bild: Erland Segerstedt/TT
Noel Gunler fick ingen plats i Sveriges trupp till JVM i ishockey, utan har i stället fått nöja sig med att vara reserv. Mot Lausanne i CHL-kvartsfinalreturen visade Luleåtalangen att det kanske var ett felbeslut av förbundskapten Tomas Montén.
18-årige Gunler gjorde två av målen då Luleå vann med 5–2 och därmed tog sig vidare till semifinal med sammanlagt 7–3.
– Det var skitkul att spela. Förstaperioden är vi inte helt nöjda med, i andra var det bättre och i tredje stänger vi ner dem helt, säger Gunler till SVT.
Luleå, som vann den första kvartsfinalen mot Lausanne på bortais med 2–1, hamnade tidigt i ett 0–1-underläge – men trots det var returen aldrig riktigt spännande. SHL-ettan var helt enkelt numret större än schweizarna.
– All cred till Luleå, säger Lausannes svenske back Jonas Junland.
I semifinalen väntar nu Frölunda. Göteborgarna, som är regerande mästare, tog sig vidare efter stor dramatik borta mot Biel. Frölunda föll i hemmamötet, 2–3, för en vecka sedan – och var länge illa ute i tisdagens retur. Men Theodor Lennströms 4–3-mål i slutskedet innebar förlängning – eftersom den totala ställningen då var 6–6 – och i förlängningen klev Patrik Carlsson fram och avgjorde med sitt andra mål för dagen.
Även Djurgården är vidare till semifinal. Den andra kvartsfinalen mot München slutade 3–0, vilket betyder att Djurgården gick vidare med totalt hela 8–1. Djurgården ställs mot tjeckiska Mountfield i den andra semifinalen.
Gå till toppen