Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blues och soul på Stadsteatern i vår

Kulturhuset stadsteatern bjuder på en mix av blues, soul, gospel och elektroniskt under våren. Vårsäsongens program innehåller bland annat ett besök av producenten och keyboardisten PJ Morton från Maroon 5.

Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg i Stockholm. Arkivbild.Bild: Staffan Löwstedt / SvD / TT
Inte minst bluesen står i fokus under våren. Genren får en hel konsertserie i Årsta, där artister som Roffe Wikström och Ida Bang & The Blue Tears kommer att uppträda.
”Bluesen har fått en ny generation lyssnare och utövare vilket gör det extra roligt att presentera en blandning av både gammalt och nytt”, säger Bosse Persson, musikchef på Kulturhuset Stadsteatern, i ett pressmeddelande.
Under våren forstätter teatern även sitt samarbete med Nalen och Dansens hus, vilket i år bland annat innebär konsert med stjärnproducenten PJ Morton, ett stort namn inom amerikansk soul, och till vardags keyboardist i popgruppen Maroon 5.
Nytt för i år är bland annat konsertserien Elektronisk under fontänen, som bjuder på fyra livekonserter med elektronisk musik på Sergels torg.
Biljetter till vårens musikprogram på Kulturhuset Stadsteatern släpps den 10 december.
Fakta

Vårens musikprogram i urval.

Bluesen får, som ett led i Kulturhuset Stadsteaterns satsning på smalare musikgenrer, en egen konsertserie i Årsta med start den 18 mars, Bland artisterna finns Roffe Wikström och Ida Bang & The Blue Tears.

Stadsteatern fortsätter samarbeta med Nalen och Dansens hus, vilket i år bland annat innebär konserter med rnb- och soul-inspirerade PJ Morton (23 januari på Nalen), Les Amazones d’Afrique (3 mars på Nalen), som blandar congotronics och västafrikanska uttryck, och det svenska stjärnskottet Elias (13 mars på Nalen), som blandar gospel med soul.

Tillbaka är barnkonserterna "Klara, färdiga gå", som även i år ges i Årsta. Säsongen drar igång den 25 januari och bjuder under våren på den sjungande stråkkvartetten Lönnebergakvartetten och musikföreställningen "Kanel, kanin och några till".

Nytt för i vår är konsertserien Elektroniskt under fontänen, som består av fyra livekonserter med framstående elektroniska producenter inom genrer som ambient och experimentell elektronisk musik.

Källa: Kulturhuset Stadsteatern

Gå till toppen