Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bolsonaro avfärdar Thunberg: Ungjävel

Brasiliens president Jair Bolsonaro kallar den svenska klimataktivisten Greta Thunberg för en "ungjävel". Arkivbild.Bild: Eraldo Peres/AP/TT
Brasiliens president Jair Bolsonaro kallar den svenska klimataktivisten Greta Thunberg för en ”ungjävel” efter att 16-åringen i helgen fördömde morden i regnskogen på två personer ur det sydamerikanska landets ursprungsbefolkning.
Greta Thunberg twittrade i söndags att hon anser att omvärldens tystnad efter att människor som tillhör en ursprungsbefolkning mördats för att de försökt stoppa skogsskövlingen är ”skamlig”.
Bolsonaro avfärdade Greta Thunberg som en ”ungjävel” i samband med att han på tisdagen fick frågor av journalister utanför sitt residens i huvudstaden Brasília.
Den brasilianske presidenten sade samtidigt att han anser att alla dödsfall är oroande och att regeringen är emot illegal skogsavverkning.
Gå till toppen