Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tulluppgifter bromsade börsnedgång

Stockholmsbörsen inledde tisdagen negativt. Nedgången hämtades dock upp något efter uppgifter om att USA skjuter på de planerade Kinatullarna som var tänkt att träda i kraft den 15 december. Vid stängning hade det breda OMXS-indexet sjunkit 0,3 procent.

Stockholmsbörsen stängde på minus. Bildmontage.Bild: Johan Hallnäs / TT
Indextunga H&M märktes bland de bolag som ledde nedgången. Klädjätten backade 1,2 procent efter sänkt rekommendation från franska banken BNP Paribas. Dessutom har ABG Sundal Collier varnat för risker med svag avslutning på fjärde kvartalet för H&M, rapporterar Dagens industri.
Bland storbolagen föll Assa Abloy mest, minus 1,9 procent.
På telekomsidan föll såväl Telia som Tele2, 0,6 respektive 1,0 procent. Tv-bråket mellan Tele2, ägare till Com Hem, och Telia tog en ny vändning i form av att TV4 erbjuder Com Hem tillfälliga sändningsrättigheter.
Mot strömmen gick två av storbankerna. Handelsbanken steg 0,9 procent och SEB 1,0 procent.
De ledande europeiska börserna stängde blandat. FTSE100-index i London gick ned 0,3 procent, CAC40-index i Paris steg 0,2 procent medan DAX-index i Frankfurt minskade 0,3 procent.
Gå till toppen