Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon har sitt eget sätt att tackla vardagsstressen

Marie Möller har ett hemligt knep för att hinna med sina företag och allt annat hon sysslar med: hon tittar inte på tv. – Den senaste serie jag följde på tv var Prison Break och det är många år sedan den sändes, säger hon. Nu fyller hon 50 år.

Marie Möller i skumgummihavet på Extremezone i Malmö som hon startade för ett år sedan.Bild: Ulf Sundberg
Hon virvlar in på Entré i Malmö i full fart och sveper med sig en kopp kaffe in i rummet högst upp i det stora glashuset.
Här under taket har hon byggt ett av sina företag Extremezone där den hågade får röra på sig på studsmattor, ninjabanor och alla andra upptänkliga sätt.
Själv menar hon att hon motionerar alldeles för lite.
– Men jag flänger runt så mycket att jag nog rör på mig ganska bra ändå, konstaterar hon.
Det är lite samma tanke hon hade när hon startade sina företag.
– Barn som kommer hit inser inte att de rör på sig men är oftast alldeles genomsvettiga när de ska gå hem.
Det var nog lite på samma sätt Marie rörde på sig när hon var liten.
– Jag är uppväxt på landet i Sövde utanför Sjöbo. Där fick vi hjälpa till med en massa saker som gjorde att man rörde på sig.
När det var dags för gymnasiet blev det Ystad som gällde och där träffade hon även Johan som sedan skulle bli hennes man. De gifte sig år 2000 och har planer på att göra om det nästa år.
– Våra barn har ju undrat varför de inte fick vara med så då tänker vi fira tjugoårsjubileum genom att gifta om oss, och då får de vara med.
Yrkeskarriären började efter några års studier i Lund.
– Jag hade sett att radio Energy sökte folk och tänkte att det kanske kunde vara något för mig så jag ringde dem. När vi hade pratat färdigt var jag anställd som säljare.
Karriären gick bra och hon han även vara med om att starta Radio Rix i Malmö innan hon flyttade till Danmark och Baltikum i olika chefsroller. Sedan hamnade hon i Ukraina som försäljningschef innan det var dags att åka hem till Sverige.
– Jag skulle få mitt första barn och då ville jag vara hemma så det var inte ett svårt val.
Hemma igen började hon jobba på ett bemanningsföretag efter barnledigheten innan det var dags att ta nästa steg.
– Jag startade ett företag som bygger trampolinparker och har byggt lekland och parker över hela landet, bland annat i Helsingborg och Löddeköpinge. Sedan dök den här lokalen upp och jag tänkte först kolla om någon ville bygga en park här innan jag kom på att jag nog ville göra det själv.
Några år tidigare hade hon mött Patrik Zalewski och de hade länge pratat om att göra något tillsammans.
– Det här blev vårt kompisprojekt, säger hon och tittar runt i den stora lokalen där actioncentret byggts upp.
Det stod klart för ett år sedan och fungerar bra enligt Marie som nu driver på i ett annat av sina företag som sysslar med virtual reality.
– Det är därför jag gillar mitt jobb. Jag kan sitta och spåna idéer för spelet för att sedan ta mig hit och jobba med Extremzone. På vägen har jag dessutom hunnit stanna till i vårt senaste lekland i Löddeköpinge för att se hur det går med det.
Trots flängandet känner hon inte att hon är på väg att gå in i väggen och har sitt eget recept för att undvika det:
– Jag brukar ställa mig ute vid grillen och laga mat. Det gör jag även på vintern för då får jag chansen att varva ner i lugn och ro. Sedan har jag slutat nästan helt att titta på tv. Den senaste serie jag följde var Prison Break och det är som bekant några år sedan den gick.

Marie Möller

Gör: Vd och ägare av bland annat Extremezone i Malmö, Leklandsfabriken i Löddeköpinge, ett företag som bygger trampolinparker och ett VR-företag.
Bor: I Malmö.
Familj: Maken Johan, två barn 13 och 8 år gamla.
Aktuell: Fyller 50 år den 10 december.
Gå till toppen