Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Johnson snodde reporters telefon

En hårt arbetande valarbetare. Den brittiske premiärministern Boris Johnson under ett av måndagens arbetsplatsbesök.Bild: Ben Stansall
Journalisten från tv-bolaget ITV ville visa Boris Johnson en bild på en pojke som fick sova på ett sjukhusgolv. Den brittiske premiärministern vägrade att titta och stoppade ned journalistens telefon i sin egen ficka – ett beteende som väckt stor uppmärksamhet inför det brittiska valet på torsdag.
En av valrörelsens stora frågor är framtiden för det statliga sjukvårdssystemet NHS. Det var i den kontexten journalisten ville ha Johnsons kommentar till bilden, som visar pojken i syrgasmask på golvet på ett sjukhus i Leeds i norra England.
Till slut tittade Johnson på bilden och sade ”förfärligt, förfärligt foto” och bad familjen om ursäkt.
Oppositionsledaren Jeremy Corbyn från Labour sölade inte med att plocka poäng. Händelsen visar att Johnson inte bryr sig, säger han:
– Att ett barn behandlas på golvet är en skam för vårt samhälle.
Pojken visade sig ha influensa och halsfluss. Han fick åka hem igen efter flera timmar på sjukhuset.
Johnsons Tories leder över Labour i opinionsmätningarna med runt tio procentenheter.
Gå till toppen