Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Reed: ”Jag fuskade inte”

Patrick Reed har gett extra bränsle till årets Presidents Cup. Men amerikanen förnekar att han är en fuskare. – Om man gör någonting omedvetet som bryter mot reglerna så är det inte fusk, säger Reed.

Patrick Reed är i blickfånget inför Presidents Cup.Bild: Dante Carrer/AP/TT
Flera motspelare, experter och golftyckare i största allmänhet har redan dömt Patrick Reed för det han gjorde i förra veckans tävling på Bahamas. En tv-kamera fångade då hur Reed förbättrade sitt läge genom att svinga bort sand bakom bollen med två provsvingar.
Ett solklart regelbrott som kostade Reed två pliktslag, men många menade att 29-åringen från Texas till och med borde ha blivit diskad. Australiern Cameron Smith, en av spelarna i det internationella laget i Presidents Cup, var en som tog ordet fusk i sin mun.
– Det är inte rätt ord att använda. Om man medvetet försöker göra något så är det fusk, men jag försökte inte medvetet förbättra läget eller något liknande, säger Reed själv på en presskonferens.
USA:s kapten Tiger Woods har pratat med Patrick Reed om incidenten och hoppas kunna lägga den bakom sig inför veckans lagmatch i Melbourne. Men det kanske inte blir helt lätt. Troligen hamnar Reed i skottgluggen när den australiska publiken ska försöka heja fram det internationella laget till första segern sedan 1998.
– Jag är säker på att någon kommer att säga något där ute på banan. Men generellt ... Alla gånger jag har varit i Australien och spelat har fansen varit fantastiska, säger Woods.
När Presidents Cup spelades i Australien senast, 2011, fick publiken kritik för att ha varit för välvilligt inställd till Woods och de andra amerikanska stjärnorna. Patrick Reed tror att spelarna i det internationella laget har använt regelincidenten på Bahamas som bränsle för att försäkra sig om att det inte händer igen.
– Såklart pratar de om det, för de vill få i gång åskådarna och få dem på sin sida. Det är så det fungerar, säger han.
Reed hoppas att publiken ändå beter sig respektfullt, men fjolårets vinnare av US Masters medger att all uppståndelse har gjort honom mer beslutsam att vinna.
– Det har gått från att vilja slå de andra killarna till att det nu är någonting personligt. Det kommer att bli en rolig vecka.
Fakta

Presidents Cup

Var: På Royal Melbourne, banan som står värd för tredje gången.

När: Spelet inleds med matcher i bästboll, klockan 23.30 på onsdagskvällen svensk tid. Därefter väntar parspel i ytterligare två dagar innan tolv singelmatcher avslutar under natten till söndagen, svensk tid.

Varför: Mötet mellan det internationella laget, som är öppet för spelare som inte är från Europa och USA, och det amerikanska laget avgjordes för första gången 1994. Det är svårt att inte se Presidents Cup som en aningen krystad lillebror till den mer traditionstyngda Ryder Cup, som har spelats sedan 1927. Men årets upplaga av Presidents Cup ser ut att kunna bli osedvanligt het – och det är mycket tack vare Tiger Woods, som efter den sensationella pånyttfödelsen i karriären ska vara både kapten och spelare.

Favoritskapet: Skadade världsettan Brooks Koepka saknas, men USA har ändå ett riktigt stjärnlag där den "sämste" spelaren (Matt Kuchar) är rankad 24:a i världen. I internationella lagets spretiga mix av spelare är det bara Adam Scott, Louis Oosthuizen och Hideki Matsuyama som kan mäta sig med det. Med andra ord: USA är storfavorit att vinna Presidents Cup igen, i så fall för åttonde gången i rad.

Spelarna, internationella laget: Adam Scott, Cameron Smith, Marc Leishman, alla Australien, Joaquin Niemann, Chile, Hideki Matsuyama, Japan, Adam Hadwin, Kanada, Li Haotong, Kina, Abraham Ancer, Mexiko, Louis Oosthuizen, Sydafrika, An Byeong-Hun, Im Sung-Jae, båda Sydkorea, C T Pan, Taiwan.

Spelarna, USA: Patrick Cantlay, Bryson DeChambeau, Tony Finau, Rickie Fowler, Dustin Johnson, Matt Kuchar, Patrick Reed, Xander Schauffele, Webb Simpson, Justin Thomas, Gary Woodland, Tiger Woods.

Gå till toppen